Super gaaf Neon lichtreclame in het interieur

Restaurant gedeelte bij de populaire bekende discotheek De VILLA.

Hier hebben wij de neon letters rechtstreeks tegen de zwarte gyproc paneel gemonteerd met transparante afstandhouders.

Mooie verlichting voor binnen het interieur tegen de wand.

COOL WHITE buizen hebben wij hier gebruikt, dit geeft ook een goede verlichting in deze horeca zaak.

Verlichting van neon tegen de wand is één van van de retro die terugkomt.

Ambachtelijk met veel oude kennis worden deze buizen gebogen en geblazen.

Neonverlichting is een soort verlichtingstechnologie die gebruikmaakt van elektrische ontladingen in neon- of andere edelgasbuizen om licht te produceren. Het staat bekend om zijn heldere, kleurrijke en karakteristieke gloed. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en toepassingen van neonverlichting:

1. Edelgasbuizen: Neonverlichting bestaat uit buizen gevuld met edelgassen zoals neon, argon of krypton. Wanneer een elektrische stroom door de buis wordt geleid, veroorzaakt dit ionisatie van het gas en de emissie van licht.

2. Verschillende kleuren: Neonverlichting is beschikbaar in verschillende kleuren, afhankelijk van het soort gas in de buis en eventuele coatings aan de binnenkant van de buis. Klassieke neonverlichting geeft bijvoorbeeld een roodachtig-oranje gloed, terwijl andere kleuren zoals blauw, groen, geel en wit ook mogelijk zijn.

3. Decoratieve toepassingen: Neonverlichting wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden. Het wordt vaak gezien in reclameborden, logo’s, kunstwerken en zelfs architecturale accenten. Het opvallende uiterlijk maakt het een populaire keuze voor het aantrekken van aandacht.

4. Lange levensduur: Neonverlichting heeft over het algemeen een lange levensduur in vergelijking met sommige andere vormen van verlichting, wat het kosteneffectief maakt op de lange termijn.

5. Onderhoud: Hoewel neonverlichting duurzaam is, kan het reparatie en onderhoud vereisen als de buizen beschadigd raken of als de transformator die de elektrische stroom levert defect raakt.

6. LED-alternatieven: In de afgelopen jaren zijn LED-verlichtingssystemen populair geworden als alternatief voor neonverlichting. Ze zijn energiezuiniger, duurzamer en veelzijdiger, waardoor ze geschikter zijn voor veel toepassingen. LED’s kunnen ook een neonachtig uiterlijk simuleren.

Hoewel traditionele neonverlichting nog steeds wordt gebruikt en geliefd is vanwege zijn unieke esthetiek, evolueert de verlichtingsindustrie voortdurend, met nieuwe technologieën die mogelijkheden bieden voor energiebesparing en creatievere verlichtingseffecten.